Izmestiti teški saobraćaj iz Petrovaradina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Izmestiti teški saobraćaj iz Petrovaradina

PETROVARADIN – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Nacionalni park "Fruška gora" i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.

LSV

Jovanović je danas podržao skup Udruženja građana "Petrovaradin", koji je održan na raskrsnici Keja skojevaca i Reljkovićeve ulice, ispred drumsko-železničkog mosta, a tokom kojeg su žitelji Petrovaradina protestvovali zbog prolazaka šlepera. Ovo udruženje je, takođe, zatražilo da se što pre počne sa izgradnjom obilaznice oko Petrovaradina, kako bi se teški kamionski saobraćaj izmestio iz ovog dela Novog Sada.

– Problem teškog saobraćaja kroz Petrovaradin je višegodišnji. Prvo, to je pitanje bezbednosti u saobraćaju, jer ovakvi kamioni ne bi smeli da prolaze kroz naseljeno mesto. Drugo, to je pitanje bezbednosti samih objekata koji se nalaze ovde i na kraju to je pitanje zaštite životne sredine. Kamioni izbacuju puno štetnih gasova i ljudi koji ovde stanuju žive u lošijim uslovima – kazao je Jovanović na skupu  na kojem se okupilo stotinak građana. Dodao je da se koren reševanja problema obilaznice oko Petrovaradina nalazi u drumsko-železničkom mostu.

– Radovi na izgradnji mosta počeli su prošle nedelje i sada je prilika da se skrene pažnje javnosti da se i pitanje obilaznice mora rešiti. Građani Petrovaradina su svesni da se ovo ne može brzo izgraditi, ali se može uraditi parcijalno i sa jasnim planom – poručio je Jovanović. On je objasnio da bi uvođenjem taksi za prelaz preko Fruške gore, odakle i dolaze kamioni, teški saobraćaj preusmerio na autoput Beograd-Novi Sad i smanjio za oko 30 odsto kroz Petrovaradin.

– Upredo sa tim treba da se pripremi sva potrebna dokumentacija kako bi tokom izgradnje novog Žeželjevog mosta počela izgradnja obilaznice, čijim bi se završetkom sav teški kamionskim sabraćaj izmestio iz Petrovaradina  – zaključio je Jovanović. Predsednik Udruženja građana "Petrovaradin" Borislav Čikić složio se da Jovanovićem u vezi neophodnosti izgradnje obilaznice.

– Od Petrovaradina je napravljen autoput, kroz koji kamioni tutnje, uništavaju se kuće i ugrožava bezbednost – precizirao je Čikić. Ocenio je da bi se uvođenjem taksi za teški saobraćaj preko Fruške gore broj šlepera koji prolaze kroz Petrovaradin smanjio i do 40 odsto.

– Tada bi smo bili u mnogo boljoj poziciji. Mi smo svesni da za izgradnju obilaznice treba vremena, ali očekujemo da će nadležni da reaguju i da usliše naše zahteve. Neka se kaže razuman rok kada obilaznica može da bude izgrađena – ustvrdio je Čikić.

(BILSV, 28. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook