Izostanak lustracije poguban po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 12. 2017. | Komentara: 0

Izostanak lustracije poguban po Srbiju

Novi Sad, 10. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će se poštovanju ljudskih prava posvetiti mnogo više pažnje u narednom periodu, te da se političke elite ove teme neće prisetiti samo 10. decembra, kada se u celom svetu obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

lsv

Poslednje decenije uvele su u naše društvo netoleranciju, a poštovanje ljudskih prava zamenjeno je nedopustivim odnosom prema pripadnicima raznih manjinskih grupacija.

Lustracija, za koju se posle 2000. godine snažno zalagala Liga socijaldemokrata Vojvodine, nikada nije sprovedena, pa su pojedinci, koji su devedesetih godina drastično kršili prava građana, i dalje aktivni na političkoj sceni.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić juče je poručio da je potrebno poslati poruku protiv netolerancije i ekstremizma. Prava pitanja za ministra Ružića su šta on misli o lustraciji, delovanju ekstremista, te o visokom stepenu tolerancije prema pojavama šovinizma i drugih vidova etničke i verske netrpeljivosti.

Nejasna politika države je, u velikoj meri, odredila brzinu naše zemlje na putu evropskih integracija.

Nažalost, proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji je veoma spor, a jedan od bitnijih razloga je i nedovoljna rešenost države da omogući snažnu vladavinu prava i potpuno poštovanje ljudskih prava, što je oblast pregovoračkog procesa u poglavljima 23. i 24.

Ovo je prilika da ponovo zatražimo jasniji kurs naše države u ovoj oblasti.

Nikakva lutanja i nikakvi kompromisi sa onima koji bi da grade društvo bez tolerancije nisu prihvatljivi.

Srbija mora biti društvo tolerancije, jer bez nje nema uređene države!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook