Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 11. 2017. | Komentara: 0

Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

Novi Sad, 11. novembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

LSV

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu.

Republika Srbija je nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.

Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.

Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije! 
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook