Jasno i nedvosmisleno protiv govora mržnje i politike represije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 02. 2017. | Komentara: 0

Jasno i nedvosmisleno protiv govora mržnje i politike represije

Novi Sad, 15. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je Haški tribunal naložio raspisivanje crvenih poternica preko Interpola sa nalogom za hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke. Ovaj postupak ukazuje da je pravda dostižna i da se moraju iskoristiti svi mehanizmi u ostvarivanju namere procesuiranja odgovornih.

LSV

Takođe, godinama unazad ukazujemo na opasnost postojanja Srpske radikalne stranke, tražeći zabranu njenog funkcionisanja, zbog širenja govora mržnje, vraćanja u politiku devedesetih, kao i pokušaje da se Srbija posvađa sa ostatkom civilizovanog sveta.

Kao što smo nekoliko puta ponovili, evidentno je gde se nalazi koren zla i zbog čega je bila potrebna lustracija kojom bi zabranili rad i postojanje onih čije su posledice svi osetili od perioda devedesetih godina.

Aboliranje političara predstavlja veliku opasnost, što Srbija na putu ka Evropskoj uniji ne sme da dozvoli. U procesu pridruživanja, realna je obaveza usklađivanja zakonodavstva sa međunarodnim obavezama i poštovanje istih.

Zbog toga Liga socijaldemokrata instistira da državni organi poštuju zahteve Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, uz promene u zakonodavstvu kako bi bilo u skladu sa međunarodnim obavezama. 

Država mora na jasan i nedvosmislen način da pokaže kako nema prostora za tako nešto, da ne toleriše širenje govora mržnje i politiku represije. Nasilje se mora saseći u korenu.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook