Javni čas o HIV-u i sidi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o HIV-u i sidi

NOVI SAD – Javni čas, povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side, održan je danas u Velikoj sali Skupštine grada i na njemu je prisustvovalo oko stotinu đaka iz novosadskih gimnazija i srednjih škola.

Javni čas

Javni čas o sidi, drugu godinu zaredom, organizovao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, a učenicima i učenicama o ovoj bolesti i njenim posledicama, govorili su predsednik pokrajinske Komisije za borbu protiv side dr Predrag Đurić, predstavnik Udruženja "Cvena linija" Rajko Gresić i šef kabineta Pokrajinskog ombudsmana Pavel Domonji.

– Nakon prošlogodišnjeg iskustva i javnog časa o sidi, imali smo veoma pozitivne reakcije. Zbog toga smo odlučili da i ove godine, za 1. decembar, na Svetski dan borbe protiv side, organizujemo javni čas kako bi mladi ljudi ponovo mogli da učestvuju u razgovoru na istu temu – istakao je Jovanović. On je dodao da je cilj ovakvih skupova da se učenici i učenice informišu i saznaju o svim stvarima koje ih interesuju o HIV-u i sidi.

– Nama je važno da mladi uvide od kolikog je značaja odgovornost, prema sebi i prema drugima, i saznaju preventivne mere u borbi protiv HIV-a – istakao je predsednik gradskog parlamenta. Tokom dvočasovnog predavanja, dr Đurić, Gresić i Domonji su učenicima i učenicama objasnili kako je nastao HIV, kako se prenosi, koje su posledice i kako se leči. Đacima su predočene i najčešće predrasude i neistine vezane za ovu bolest, kao i sa čime se susreću osobe inficirane HIV-om, kako ih prihvataju najbliži, a kako celokupno društvo. Pored predavanja, učenici i učenice novosadskih škola su postavljali i mnogobrojna pitanja, na koja su ima današnji predavači odgovarali.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook