Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".

Učesnike su pozdravile Maja Sedlarević, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade Vojvodine.

"Interes Vojvodine svakako jeste postojanje javnog radiodifuznog servisa " izjavila je Maja Sedlarević dodajući da to ni u kom slučaju ne sme da bude dovedeno u pitanje. Ona je istakla da javni servis nije samo potreba građana, nego je deo kulturnog i svakog drugog identiteta Pokrajine.

"Ono na čemu uvek insistiram kada govorim o javnom servisu Vojvodine jesu tri principa: jedan je odgovornost, koja podrazumeva i ostala dva principa, a to su profesionalizacija i depolitizacija koja je neophodna u medijskoj sferi uopšte " navela je Sedlarevićeva. Predstavnica OEBS-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je da su OEBS, USAID, IREX  do sada u transformaciju RTV uložili pola miliona evra. Prema rečima Riča Mek Klira, IREX od 1997. godine pruža podršku medijima u Srbiji, a programi na jezicima nacionalnih manjina bili su razlog da se pomogne i Radio Novi Sad.

Na konferenciji su učestvovali Laslo Vegel, književnik iz Novog Sada, Žužana Serenčeš iz NDNV, Svetlana Lukić Petrović, predsednik Programskog odbora RTV, urednici i novinari RTV-a, kao i predstavnici nacionalnih zajednica i novinari.

(BILSV, 18. 05. 2011.)
Saopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Izlazak iz gradske vlasti? Sve opcije su moguće

Predsednica Odborničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV ne odustaje od inicijative za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov, koju je Liga u ponedeljak uputila svim odborničkim grupama.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna za ono što je učinjeno devedesetih u BiH je premala

Svaka kazna za ono što je učinjeno u Bosni i Hercegovini devedesetih je premala zato što je to bilo ubijanje čitave jedne civilizacije, ne mislim ni na jednu etničku grupu posebno, mada su Bošnjaci najviše stradali. Razaranje tog tkiva Bosne, kako se događalo devedesetih, je nešto za šta mislim da nema dovoljno velike kazne, izjavio je Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook