Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".

Učesnike su pozdravile Maja Sedlarević, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade Vojvodine.

"Interes Vojvodine svakako jeste postojanje javnog radiodifuznog servisa " izjavila je Maja Sedlarević dodajući da to ni u kom slučaju ne sme da bude dovedeno u pitanje. Ona je istakla da javni servis nije samo potreba građana, nego je deo kulturnog i svakog drugog identiteta Pokrajine.

"Ono na čemu uvek insistiram kada govorim o javnom servisu Vojvodine jesu tri principa: jedan je odgovornost, koja podrazumeva i ostala dva principa, a to su profesionalizacija i depolitizacija koja je neophodna u medijskoj sferi uopšte " navela je Sedlarevićeva. Predstavnica OEBS-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je da su OEBS, USAID, IREX  do sada u transformaciju RTV uložili pola miliona evra. Prema rečima Riča Mek Klira, IREX od 1997. godine pruža podršku medijima u Srbiji, a programi na jezicima nacionalnih manjina bili su razlog da se pomogne i Radio Novi Sad.

Na konferenciji su učestvovali Laslo Vegel, književnik iz Novog Sada, Žužana Serenčeš iz NDNV, Svetlana Lukić Petrović, predsednik Programskog odbora RTV, urednici i novinari RTV-a, kao i predstavnici nacionalnih zajednica i novinari.

(BILSV, 18. 05. 2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Čestitke povodom Nacionalnog dana Rusinske nacionalne manjine

17. januar, kao Nacionalni dan Rusinske nacionalne manjine, ustanovljen je 2006. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, dok je njom predsedavao Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Zahvaljujući pravosuđu, paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine, Republici Srbiji je naneta sramota pred svetom i pred sobom. Zahvaljujući našem pravosuđu, ta sramota je tokom ovih jedanaest godina sve veća.
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook