Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".

Učesnike su pozdravile Maja Sedlarević, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade Vojvodine.

"Interes Vojvodine svakako jeste postojanje javnog radiodifuznog servisa " izjavila je Maja Sedlarević dodajući da to ni u kom slučaju ne sme da bude dovedeno u pitanje. Ona je istakla da javni servis nije samo potreba građana, nego je deo kulturnog i svakog drugog identiteta Pokrajine.

"Ono na čemu uvek insistiram kada govorim o javnom servisu Vojvodine jesu tri principa: jedan je odgovornost, koja podrazumeva i ostala dva principa, a to su profesionalizacija i depolitizacija koja je neophodna u medijskoj sferi uopšte " navela je Sedlarevićeva. Predstavnica OEBS-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je da su OEBS, USAID, IREX  do sada u transformaciju RTV uložili pola miliona evra. Prema rečima Riča Mek Klira, IREX od 1997. godine pruža podršku medijima u Srbiji, a programi na jezicima nacionalnih manjina bili su razlog da se pomogne i Radio Novi Sad.

Na konferenciji su učestvovali Laslo Vegel, književnik iz Novog Sada, Žužana Serenčeš iz NDNV, Svetlana Lukić Petrović, predsednik Programskog odbora RTV, urednici i novinari RTV-a, kao i predstavnici nacionalnih zajednica i novinari.

(BILSV, 18. 05. 2011.)
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook