Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je, komentarišući odluku Saveza vojvođanskih Mađara da ne da kovorum za današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se glasa o Predlogu zakona o železnicama, da će za razliku od njih LSV to učiniti.

Bojan Kostreš

- Jedna je stvar glasati protiv rešenja koja nisu dobra, a druga stvar izazivati krizu mesec dana pre odluke o dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU - objasnio je Kostreš. Poslanica LSV Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je SVM uskraćivanjem kvoruma za izglasavanje Predloga zakona o železnicama nameravao da sruši Vladu Srbije. Ona je navela da, iako LSV neće glasati za predloženi zakon o železnici, nema nameru da uskraćivanjem kvoruma "mesec dana pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU rušimo Vladu Srbije".

- Sprečavanje usvajanja nekih zakona povlači za sobom posledice, a zna se šta se dešava kada nema kvoruma i kada ne mogu da budu usvojeni zakoni - rekla Jerkov novinarima u parlamentu. Prema njenim rečima, svaki put kada se ne obezbedi kvorum, šalje se jasna poruka da Vlada Srbije nema većinu.

- Za razliku od SVM, mi nemamo rezervne koalicione partnere u vidu SNS i za razliku od SVM mi nismo zaboravili ko su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i ne možemo da zaboravimo i oprostimo ono šta su radili - rekla je Jerkov. Ona je kazala da SNS ne bi bila drugačija prema Vojvodini i da zato LSV neće rušiti vladu. A, govoreći o Predlogu zakona o javnoj svojini, Jerkova je za današnji Blic rekla da poslanici Lige tražiti da pokrajina ima PTT, Elektroprivredu, te da Vojvođani "budu obeštećeni za vlasništvo nad autoputevima".

(BILSV, 12.09.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook