Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

- U uslovima teške ekonomske krize, kada su subvencije za poljoprivrednu proizvodnju nedovoljne, a repromaterijal poskupeo za 30% u odnosu na prethodnu godinu, novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, uvedena je obaveza redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina " rekala je na današnjoj pres konferenciji portparolka Gradske organizacije LSV Sombor Romina Bilić, povodom početka kampanje za trajnu registraciju poljoprivrednih mašina.

- Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, za razliku od automobila koji je, u neku ruku, luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od zapremine motora " kubikaže, nije logično da se po istom principu registruje traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina " nastavila je Bilić i dodala da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju.

- Zato je predlog da se radi redovan godišnji tehnički pregled, a registracija samo prvi put " zaključila je Romina Bilić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih nekoliko dana pokrenuti akcije u više od 200 vojvođanskih mesta i od građana tražiti podršku za ovaj zahtev. Na teritoriji grada Sombora, potpise ćemo prikupljati u Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Čonoplji, Staparu, Svetozaru Miletiću, kao i u gradu Somboru i prigradskim naseljima.

(BILSV, 12.04.2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook