Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Autonomiju ne mogu da vrate oni koji su je uzeli

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za B92 da je LSV prihvatila ideju o formiranju autonomističkog fronta, iako još nema zvaničnih pregovora.

Aleksandra Jerkov

Ona je istakla da je to dobra ideja za nastup Vojvodine u Skupštini Srbije, a saradnja partija koje u pokrajini čine vlast, već postoji kroz institucije.

- Nema više prepreke koja se ogledala u tome da je ista stranka činila okosnicu vlasti i u republici i u pokrajini. Mi smatramo da Vlada AP Vojvodine i Skupština AP Vojvodine sada mogu slobodno da se vrate u onaj period u kakvom su bile kada je na čelu Skupštine Vojvodine bio Bojan Kostreš i Nenad Čanak – kazala je Jerkova.

Ona je za današnje Večernje novosti da će odgovor pokrajine na odluku Ustavnog suda Srbije da ospori 22 odredbe Zakona o nadležnostima APV biti beskompromisan.

 - Demokratska stranka više nije na vlasti i na republičkom i na pokrajinskom nivou, što je donelo mnogo kompromisa na štetu Vojvodine. Novu republičku vladu ne vidimo kao partnera, jer autonomiju ne mogu da nam vrate oni koji su nam je oduzeli – istakla je Jerkova.

(BILSV, 13.08.2012)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook