Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.

"Ne postoji dovoljna politička svest o tome da se na lokalnim izborima glasa o lokalnim temama, na pokrajinskim o pokrajinskim, dok na republičkim o republičkim temama. Kod nas se svi izbori održavaju uglavnom istovremeno, pa se glasa o svim stvarima zajedno i građani na lokalnim i pokrajinskim izborima odlučuju o članstvu u EU, što ne treba da bude tema lokalnih i pokrajinskih izbora " smatra Aleksandra Jerkov. Ona dodaje da, ma koliko se u kampanji zalagale za interese Vojvodine, političke stranke iz Beograda uvek pretpostavljaju interes partijske centrale interesima građana Vojvodine.

(BILSV, 11. 05. 2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook