Jerkov: Čanak će se kandidovati za predsednika LSV

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 20. 10. 2012. | Komentara: 1

Jerkov: Čanak će se kandidovati za predsednika LSV

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će se lider LSV Nenad Čanak, na predstojećim stranačkim izborima, kandidovati za predsednika i najavila promene u programu i statutu stranke.

Aleksandra Jerkov

Jerkova Tanjugu rekla i da će Nenad Čanak u narednih nekoliko dana pismom obavestiti odbore LSV-a o nameri da se kandiduje za predsednika i o imenima potpredsednika stranke koje namerava da predloži za te funkcije. Ona je istakla da to "ni u jednom momentu ne znači da se neko drugi ne može kandidovati, kako za predsedničko, tako i za potpredsedničko mesto" i dodala da je rok za predaju kandidatura za sve funkcije u stranci 5. novembar.

Izbor kompletnog rukovodstva

Govoreći o procesu koji je u toku zbog tuče u kojoj je Čanak učestvovao, posle čega je podneo ostavku na mesto poslanika u republičkom parlamentu, Jerkova je kazala da je iz razgovora sa članovima LSV i sa građanima zaključila da oni to doživljavaju "kao privatnu stvar Čanka koja nema nikakve veze sa njegovim političkim ubeđenjem, angažmanom i delovanjem".

Ona je precizirala da će se na Kongresu LSV-a 8. decembra u Novom Sadu, birati kompletno rukovodstvo stranke - predsednik, potpredsednici, zamenik predsednika, predsednik Izvršnog odbora, predsednik i članovi Glavnog odbora, a nakon toga će članovi GO izabrati novo predsedništvo i novi Izvršni odbor stranke. Pored stranačkih izbora na svim nivoima, na predstojećem kongresu doći će i do promene u programu i statutu Lige socijaldemokrata Vojvodine i to na način na koji članovi, a zatim i delegati to budu definisali.

- Stručni savet LSV-a za energetiku je najavio da će napraviti potpuno novi deo programa koji se odnosi na tu oblast i koji je u skladu sa onim što je stav stranke kada je u pitanju energetika, a to je loša situacija u kojoj se Srbija nalazi i gde je apsolutno zavisna od Rusije, koja na takav način i politički i ekonomski i energetski ucenjuje Srbiju - rekla je Jerkov istakavši da je to samo jedna od najavljenih programskih promena, kojih će, kako je kazala, sasvim izvesno biti dosta. Ona je naglasila da sigurno neće biti nikakvih promena kada je reč o osnovnim programskim opredeljenjima LSV-a da Vojvodina mora imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom, jer "to je nešto za šta se LSV zalaže u proteklih 20 godina i od čega neće odustati".

Sledi borba za autonomiju

Jerkov je naglasila da Ligi socijaldemokrata Vojvodine predstoji teška politička borba, pre svega za autonomiju Vojvodine, u kojoj ta stranka, prema njenim rečima, republičku vladu ne vidi kao partnera oko postizanja nijednog od ciljeva koji po mišljenju LSV-a u narednom periodu treba da budu postignuti. Prema njenim rečima, najveća promena u stranci nakon predstojećeg kongresa treba da bude izgradnja jake stranačke institucije "koje će donositi odluke u ime stranke i koje će na taj način preuzimati odgovornost za politički život LSV-a".

- Činjenica je da smo na minulim višestranačkim izborima ostvarili najbolje rezultate u istoriji stranke, ali isto tako je činjenica da još od 1996. godine sada imamo najmanje uticaja na politički život u Srbiji s obzirom na to da se nalazimo u opoziciji kako u Republici tako i u većini lokalnih samouprava u Vojvodini - rekla je Jerkova. Glavni odbor LSV ima 50 članova u stalnom sastavu, a po rečima Jerkove očekuje se da će biti više od 100 kandidata za izbor za mesto u Glavnom odboru, dok će Predsedništvo stranke imati 23 člana.

- U toku je procesu prikupljanja kandidatura svih članova stranke koji žele da se kandiduju za neku od funkcija - rekla je portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 20.10.2012.)
Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook