Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.

Aleksandra Jerkov

- Iako je bilo naravno mnogo pokušaja da se on stopira, pri tom zaista ne mislim da se ti faktori, koji su to radili, nalaze u Demokratskoj stranci – rekla je Jerkova. Kako je navela za Ligu je najvažnije da je Srbija ostala na putu za Evropu.

- A, da li je taj put usporen, naravno da je važno, i naravno da treba utvrditi odgovornost svakoga ko bi za to mogao biti odgovoran. Ali kažem opet, ne vidimo u Demokratskoj stranci glavne krivce za to – navala je ona. Jerkova je rekla i da će u narednih šest meseci biti izbori u Srbiji, te da se nada se to neće ni na koji način uticati na evropsku budućnost Srbije

- To jeste izlaz, ne iz svih problema, pošto će nama ostati veliki broj problema, ali  verujete da je sa partnerima u Evropskoj uniji mnogo lakše te probleme rešavati – rekla je Jerkova. Ona je dodala da je i ekonomska  kriza u Italiji, Grčkoj,
Španiji i Irskoj  pokazala da će, kada ste deo jedne porodice ekonomsko moćnih država, uvek tu biti neko da pomogne.

- Srbija je mala ekonomija, mala zemlja koja je zavisna u velikoj meri od stranih evropskih ekonomija. Zbog toga je važno da se oslonimo na njih i naravno da Vlada radi sve što može. Situacija u kojoj smo se našli nakon preuzimanja vlasti 2008. godine nije bila ni malo laka. Nasleđe 90 - ih je jako teško, i sve to danas prouzrokuje veliki deo problema – navela je ona.

(BILSV, 14. 12. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook