Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.

Nacionalni građanski piše da su plakati uz poruku "Upravo venčani" postavljeni u okviru izložbe na otvorenom u saradnji novosadskog Muzeja savremene umetnosti s austrijskim umetnicima koji su na ovaj način hteli da pozovu na dijalog o LGBT pravima, a li i dodaje da je posrednik u ovom poslu požurio da ih postavi jer je austrijski ambasador dolazio da pogleda izložbu. Jerkova, međutim, ne veruje u to da bilbordi imaju bilo kakve veze s posetom austrijskog ambasadora.

- Pozitivna je stvar što ti bilbordi nisu postali predmet političke debate ili vandalizma i iskreno se nadam da to nije tako zato što još nisu primećeni po Novom Sadu. Ne znam da li oni postoje i u drugim gradovima, ali ne verujem da imaju veze s posetom austrijskog ambasadora - rekla ona.

(BILSV, 31.03.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook