Jerkov: Očekujemo podršku za izmene zakona o lustraciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Očekujemo podršku za izmene zakona o lustraciji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine novembra prošle godine dostavila je Skupštini Republike Srbije predlog za izmenu Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (Zakona o lustraciji), kojim bi se važenje tog akta koji praktično nije ni zaživeo, sa 10 produžilo na 20 godina, ali do danas to nije stiglo na dnevni red parlamenta.

Aleksandra Jerkov

- U startu smo dobili podršku Demokratske stranke, a sada smo načelno dobili i podršku većine koalicionih partnera s kojima smo postigli dogovor da se predlog nađe na prvom jesenjem zasedanju Skupštine - kaže za Blic poslanica i portparolka  LSV Aleksandra Jerkov. Liga, kako kaže, očekuje i konkretnu podršku u vidu potpisa pre svega poslanika DS, ali i drugih koalicionih partnera.

(BILSV, 06.07.2011.)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook