Jerkov: Oko 60.000 studenata ima nevidljive diplome

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Oko 60.000 studenata ima nevidljive diplome

NOVI SAD – Poretparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov upozorila je da u Srbiji danas ima oko 60.000 svršenih studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je medijima u Novom Sadu izjavila da su u pitanju studenti koji su se školovali po takozvanom Bolonjskom procesu i koji su svoje diplome stekli u prethodne dve godine.

– Njihovo znanje se uopšte ne razlikuje od znanja kolega koji su se školovali po takozvanom starom procesu, ali se njihova zvanja razlikuju i zato im je onemogućeno da se zaposle i svoje znjanje pretoče u radna mesta – rekla je Jerkova. Kao primer, navela je da Pravilnik o visini školske spreme koji određuje koja sve zanimanja mogu da se zaposle u državnim školama, kao profesore predavače uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista.

– To posebno pogađa studente koji su studirali jezik i književnost, jer su do sada njihve kolege nosile zvanje profesor književnosti. Da bi studentima koji su se školovali po Bolonjskom procesu bilo omogućeno da dobiju posao, LSV zahteva hitnu izmenu Pravilnika o visini stručne spreme – rekla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 13. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook