Jerkov: Promena vlasti u Novom Sadu jedino silom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena vlasti u Novom Sadu jedino silom

NOVI SAD - Građani Novog Sada su na izborima 6. maja jasno rekli koje stranke treba da vode grad u narednom periodu i svaka druga kompozicija vlasti, svako prekomponovanje, rekonstrukcija ili promena vladajuće koalicije, bila bi direktno kršenje izborne volje građana Novog Sada, izjavila je danas predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Jerkov

Ona je novinarima u Novom Sadu ukazala na to da glasine o prekomponovanju vlasti plasiraju i vode stranke koje u Novom Sadu nisu ni prešle cenzus, a da je priča potekla od Mlađana Dinkića.

- Da su Novosađani hteli da Dinkić iz Beograda odlučuje o tome ko će da vodi Novi Sad u narednom periodu i kako će Novi Sad da izgleda, oni bi verovatno glasali za Ujedinjene regione Srbije i Maja Gojković bi makar prešla cenzus u Novom Sadu - istakla je ona.

Ništa bez kupovine i ucena

Jerkova je ponovila da ona, kao predsednica Skupštine grada od Socijalističke partije Srbije nije dobila nikakve naznake da bi moglo doći do promene vlasti, a da takve informacije nemaju ni stranke koje čine vladajuću koaliciju.
- Prekomponovanje vlasti u Novom Sadu ne bi moglo proći bez krivičnih dela poput kupovine odbornika, potkupljivanja, pretnji, ucena ili tome slično, a verujem da SPS, kao ozbiljna politička stranka, nema nameru da učestvuje u takvim aktivnostima - navela Aleksandra Jerkov. Ona je potvrdila da sa novoformiranom odborničkom grupom „Svi za Novi Sad", vladajuća koalicija ima znatnu podršku odbornika u skupštini grada, te da bi ona opstala čak i ukoliko bi je SPS napustila. Dodala je da ne vidi razloge za takav potez SPS i ponovila da se većina očigledno jedino može promeniti kupovinom odbornika.
- Ukoliko neko želi da na taj način dođe na vlast, a Srpska napredna stanka je u već nekoliko opština pokazala da na taj način ima nameru da dođe na vlast, onda to služi isključivo njemu na čast. Samo neka ne potcenjuje građane Novog Sada i neka ne misli da oni to neće videti, neće znati i da neće umeti da kazne već na narednim izborima - istakla je Jerkova.

Sednica u zakonskom roku

Predsednica novosadskog parlamenta nije želela da se upušta u nagađanja oko toga da li bi Romska demokratska stranka mogla da se prikloni bloku oko Srpske napredne stranke, navodeći da bi volela da od nekog od njih čuje da li je to zaista tako, s obzirom da to za sada govori samo SNS.
- Ta odbornička grupa se, kada je formirana u skupštini grada, sasvim jasno izjasnila da podržava vladajuću koaliciju. Zbog čega, ako ima nameru da podrži Srpsku naprednu stranku, nije to učlinila odmah? To zapravo i govori o tome da oni i ne žele da podrže SNS - navodi ona. Dodaje da, čak i da RDS odluči da podrži SNS, takva odluka ni na koji način ne obavezuje Srpski pokret obnove.
- Sve i da se desi takav scenario, u šta ja čisto sumnjam, i dalje gradska vlast opstaje u ovoj formi u kakvoj trenutno jeste - kaže Jerkova. Kada je u pitanju naredna sednica Skupštine grada Novog Sada, Aleksandra Jerkov kaže da će ona biti održana u zakonskom roku, te da su već počeli da pristižu neophodni materijali.
- Ono što čekamo to je rebalans budžeta, s obzirom na to da on mora biti usvojen na narednoj sednici, završni račun za 2011. godinu i izveštaj eksternog revizora koji Novi Sad angažuje - navela je Jerkova navodeći da će, čim ti dokumenti budu spremni, sednica biti zakazana u poslovnikom predviđenom roku.

(BILSV, 27. 07. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook