Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.

Aleksandra Jerkov

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je Liga 1999. godine ponudila programski dokument "Vojvodina republika" ali da je razlika izmedju tog predloga i predloga profesora Dragana Veselinova u tome što LSV nije predvidjao nezavisnu republiku već republiku u okviru Srbije koja bi u tom slučaju bila federalizovana.
- Za nas nije važno kako će se Vojvodina zvati da li kanton, republika ili region, važno je koje su nadležnosti. Mi smo za veće nadležnosti ali nismo za nezavisnu državu - poručila je Jerkov. Ona je rekla da LSV nije sepratistička stranka i da se zalaže da se Vojvodini daju veće nadležnosti i da je jasno da se centralizmom ne može sprečiti separatizam.
- U Srbiji nije dobio nezavisnost samo onaj koji je nije tražio i ako je neko ikad imao priliku da se u to uveri u to da se centralizmom ne može sprečiti separatizam to je baš Srbija - kazala je Jerkov.

(BILSV, 28.11.2011.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook