Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.

Aleksandra Jerkov

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je Liga 1999. godine ponudila programski dokument "Vojvodina republika" ali da je razlika izmedju tog predloga i predloga profesora Dragana Veselinova u tome što LSV nije predvidjao nezavisnu republiku već republiku u okviru Srbije koja bi u tom slučaju bila federalizovana.
- Za nas nije važno kako će se Vojvodina zvati da li kanton, republika ili region, važno je koje su nadležnosti. Mi smo za veće nadležnosti ali nismo za nezavisnu državu - poručila je Jerkov. Ona je rekla da LSV nije sepratistička stranka i da se zalaže da se Vojvodini daju veće nadležnosti i da je jasno da se centralizmom ne može sprečiti separatizam.
- U Srbiji nije dobio nezavisnost samo onaj koji je nije tražio i ako je neko ikad imao priliku da se u to uveri u to da se centralizmom ne može sprečiti separatizam to je baš Srbija - kazala je Jerkov.

(BILSV, 28.11.2011.)Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 09. 2019. | Komentara: 0

Bugari i Mađari još ne znaju hoće li graditi Turski tok, a mi već gradimo vezni gasovod

U Srbiji je u punom zamahu izgradnja gasovoda koji treba da bude ogranak gasovoda Turski tok. On bi od Rusije, preko Crnog mora, Turske i Bugarske snabdevao našu zemlju, a potom i Mađarsku i Austriju prirodnim gasom. U tu svrhu je počela izgradnja gasovoda dužine oko 400 km od Bugarske granice pa do Gospođinaca.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook