Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.

Aleksandra Jerkov

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je Liga 1999. godine ponudila programski dokument "Vojvodina republika" ali da je razlika izmedju tog predloga i predloga profesora Dragana Veselinova u tome što LSV nije predvidjao nezavisnu republiku već republiku u okviru Srbije koja bi u tom slučaju bila federalizovana.
- Za nas nije važno kako će se Vojvodina zvati da li kanton, republika ili region, važno je koje su nadležnosti. Mi smo za veće nadležnosti ali nismo za nezavisnu državu - poručila je Jerkov. Ona je rekla da LSV nije sepratistička stranka i da se zalaže da se Vojvodini daju veće nadležnosti i da je jasno da se centralizmom ne može sprečiti separatizam.
- U Srbiji nije dobio nezavisnost samo onaj koji je nije tražio i ako je neko ikad imao priliku da se u to uveri u to da se centralizmom ne može sprečiti separatizam to je baš Srbija - kazala je Jerkov.

(BILSV, 28.11.2011.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook