Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

NOVI SAD - Na spisku propisa koji su u suprotnosti sa Ustavom nalazi se čak 30 zakona, a rok za njihovo usaglašavanje sa najvišim pravnim aktom istekao je još krajem 2008. godine, pišu Večernje novosti.

Kako se navodi, na listi su i akti koji se tiču imovine i finansiranja Vojvodine, a portparolka LSV i članica Odbora za ustavna pitanja Skupštine Srbije Aleksandra Jerkov podsetila je za taj list da je posle sastanka premijera Mirka Cvetkovića i lidera LSV Nenada Čanka, formirana je komisija koja će raditi na usaglašavanju zakona o funkcionisanju Vojvodine.

- U pitanju su Zakon o finansiranju AP i Zakon o imovini, ne samo pokrajine već i lokalnih samouprava. Očekujemo da prvobitna verzija bude završena u narednim nedeljama i poslata Savetu Evrope na analizu " kaže Jerkova. Ona objašnjava da se sa usaglašavanjem propisa kasni jer nije bilo političkog konsenzusa. Kako kaže, čak i kad se čini da neki propis ne bi trebalo da bude sporan, ispostavi se da jeste.

(BILSV, 18.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook