Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Uskoro prvobitna verzija zakona o finasiranju i imovini

NOVI SAD - Na spisku propisa koji su u suprotnosti sa Ustavom nalazi se čak 30 zakona, a rok za njihovo usaglašavanje sa najvišim pravnim aktom istekao je još krajem 2008. godine, pišu Večernje novosti.

Kako se navodi, na listi su i akti koji se tiču imovine i finansiranja Vojvodine, a portparolka LSV i članica Odbora za ustavna pitanja Skupštine Srbije Aleksandra Jerkov podsetila je za taj list da je posle sastanka premijera Mirka Cvetkovića i lidera LSV Nenada Čanka, formirana je komisija koja će raditi na usaglašavanju zakona o funkcionisanju Vojvodine.

- U pitanju su Zakon o finansiranju AP i Zakon o imovini, ne samo pokrajine već i lokalnih samouprava. Očekujemo da prvobitna verzija bude završena u narednim nedeljama i poslata Savetu Evrope na analizu " kaže Jerkova. Ona objašnjava da se sa usaglašavanjem propisa kasni jer nije bilo političkog konsenzusa. Kako kaže, čak i kad se čini da neki propis ne bi trebalo da bude sporan, ispostavi se da jeste.

(BILSV, 18.05.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook