Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.

- Izgradnja budućnosti je nemoguća ako ne znamo kakva nam je bila prošlost. Uvek ću podržati ovakve akcije koje imaju za cilj utvrđivanje istine, a posebno istine o žrtvama i kršenju ljudskih prava. Mnogi pokušavaju da skrenu pažnju sa ovih tema, ali je veoma važno da se o ovome razgovara - izjavio je Jovanović. Volonteri Koalicije za REKOM prikupljali su danas u centru Novog Sada potpise podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina, a pored potpisa podrške predsednika gradskog parlamenta i drugi građani i građanke glavnog grada Vojvodine dali su svoj potpis. Potpisujući peticiju za osnivanje REKOM-a, Jovanović je kazao da mnogi izbegavaju istinu, iskrivljujući je i marginalizujući je.

- Otkrivajući činjenice o žrtvama, otkrićemo činjenice o počiniocima zločina - zaključio je Jovanović, pozivajući sugrađane i sugrađanke da podrže osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina. Koalicija za REKOM okuplja više od 1500 organizacija civilnog društva, pojedinaca iz svih država nastalih raspadom bivše SFRJ, a među njima su i udruženja roditelja i porodica nestalih osoba, veterana, novinara, predstavnika manjinskih etničkih zajednica, organizacija za zaštitu ljudskih prava i drugi.

(BILSV, 20.05.2011.)
Saopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Izlazak iz gradske vlasti? Sve opcije su moguće

Predsednica Odborničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV ne odustaje od inicijative za smenu zamenice predsednika Skupštine grada Novog Sada Branke Bežanov, koju je Liga u ponedeljak uputila svim odborničkim grupama.
Izjave | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna za ono što je učinjeno devedesetih u BiH je premala

Svaka kazna za ono što je učinjeno u Bosni i Hercegovini devedesetih je premala zato što je to bilo ubijanje čitave jedne civilizacije, ne mislim ni na jednu etničku grupu posebno, mada su Bošnjaci najviše stradali. Razaranje tog tkiva Bosne, kako se događalo devedesetih, je nešto za šta mislim da nema dovoljno velike kazne, izjavio je Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook