Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.

- Izgradnja budućnosti je nemoguća ako ne znamo kakva nam je bila prošlost. Uvek ću podržati ovakve akcije koje imaju za cilj utvrđivanje istine, a posebno istine o žrtvama i kršenju ljudskih prava. Mnogi pokušavaju da skrenu pažnju sa ovih tema, ali je veoma važno da se o ovome razgovara - izjavio je Jovanović. Volonteri Koalicije za REKOM prikupljali su danas u centru Novog Sada potpise podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina, a pored potpisa podrške predsednika gradskog parlamenta i drugi građani i građanke glavnog grada Vojvodine dali su svoj potpis. Potpisujući peticiju za osnivanje REKOM-a, Jovanović je kazao da mnogi izbegavaju istinu, iskrivljujući je i marginalizujući je.

- Otkrivajući činjenice o žrtvama, otkrićemo činjenice o počiniocima zločina - zaključio je Jovanović, pozivajući sugrađane i sugrađanke da podrže osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina. Koalicija za REKOM okuplja više od 1500 organizacija civilnog društva, pojedinaca iz svih država nastalih raspadom bivše SFRJ, a među njima su i udruženja roditelja i porodica nestalih osoba, veterana, novinara, predstavnika manjinskih etničkih zajednica, organizacija za zaštitu ljudskih prava i drugi.

(BILSV, 20.05.2011.)
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook