Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.

- Izgradnja budućnosti je nemoguća ako ne znamo kakva nam je bila prošlost. Uvek ću podržati ovakve akcije koje imaju za cilj utvrđivanje istine, a posebno istine o žrtvama i kršenju ljudskih prava. Mnogi pokušavaju da skrenu pažnju sa ovih tema, ali je veoma važno da se o ovome razgovara - izjavio je Jovanović. Volonteri Koalicije za REKOM prikupljali su danas u centru Novog Sada potpise podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina, a pored potpisa podrške predsednika gradskog parlamenta i drugi građani i građanke glavnog grada Vojvodine dali su svoj potpis. Potpisujući peticiju za osnivanje REKOM-a, Jovanović je kazao da mnogi izbegavaju istinu, iskrivljujući je i marginalizujući je.

- Otkrivajući činjenice o žrtvama, otkrićemo činjenice o počiniocima zločina - zaključio je Jovanović, pozivajući sugrađane i sugrađanke da podrže osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina. Koalicija za REKOM okuplja više od 1500 organizacija civilnog društva, pojedinaca iz svih država nastalih raspadom bivše SFRJ, a među njima su i udruženja roditelja i porodica nestalih osoba, veterana, novinara, predstavnika manjinskih etničkih zajednica, organizacija za zaštitu ljudskih prava i drugi.

(BILSV, 20.05.2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook