Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.

Aleksandar Jovanovic

- Pitanje bezbednosti od krucijalnog je značaja za naš grad. Novi Sad, kao i Policijska uprava u Novom Sadu, duže vreme traži povećanje broja policajaca, koje bi sigurno dovelo do višeg nivoa bezbednosti u našem gradu. Zato najava ministra Unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića o povećanju broja policajaca ohrabruje i ja se nadam da će ta odluka biti doneta vrlo brzo - istakao je Jovanović.

On je podsetio da će pitanje nove sistematizacije, koju je zatražila i Policijska uprava u Novom Sadu, a koja podrazumeva povećanje broja uniformisanih policajaca u gradu, "neminovno dovesti do boljeg rada policije".

- Više policajaca odgovara i na pitanje otvaranja nove policijske ispostave na Novom naselju i Satelitu, za koju se zalažem od kako sam predsednik Skupštine grada. To nije samo interes Novosađana i Novosađanki, to je i interes policije, odnosno čitave zajednice - istakao je Jovanović.

Novi Sad je u prethodne tri godine iz budžeta grada izdvojio više od 90 miliona dinara radi kupovine vozila, motora, skutera i opreme pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu. Grad je obezbedio je i opremio prostor na Bulevaru oslobođenja za novu šalter salu za izdavanje ličnih dokumenata, ustupivši zaposlene iz novosadske uprave kao ispomoć policiji, istovremeno pokrivajući troškove njihovih plata.

- Novi Sad je grad koji je najviše od svih gradova u Srbiji uložio u poboljšanje rada policije. Naša saradnja sa Policijskom upravom Novi Sad uvek je bila dobra i nema razloga da tako ne bude. Zajedno smo u poslu koji se tiče bezbednosti građana i građanki. Ipak, mišljenja sam da najznačajniji potez treba da dođe od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a on podrazumeva povećanje broja policajaca u Novom Sadu i mi takavu odluku tražimo i očekujemo već nekoliko godina. Zato najava ministra Dačića ohrabruje, ali i obavezuje da se ta odluka donese što pre - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, prilikom jučerašnjeg otkrivanja spomen-ploče policajcima koji su izgubili živote na dužnosti, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će problem nedostatka policajaca u Novom Sadu biti rešen regionalnim konkursima preko kojih bi Novi Sad uskoro dobio još 350 policajaca.

(BILSV, 12.11.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook