Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Jovanović pozdravio najavu povećanja broja policajaca

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića da će se broj policajaca u Novom Sadu povećati i istakao da se nada da će ta odluka biti primenjena u praksi u što kraćem vremenskom roku.

Aleksandar Jovanovic

- Pitanje bezbednosti od krucijalnog je značaja za naš grad. Novi Sad, kao i Policijska uprava u Novom Sadu, duže vreme traži povećanje broja policajaca, koje bi sigurno dovelo do višeg nivoa bezbednosti u našem gradu. Zato najava ministra Unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića o povećanju broja policajaca ohrabruje i ja se nadam da će ta odluka biti doneta vrlo brzo - istakao je Jovanović.

On je podsetio da će pitanje nove sistematizacije, koju je zatražila i Policijska uprava u Novom Sadu, a koja podrazumeva povećanje broja uniformisanih policajaca u gradu, "neminovno dovesti do boljeg rada policije".

- Više policajaca odgovara i na pitanje otvaranja nove policijske ispostave na Novom naselju i Satelitu, za koju se zalažem od kako sam predsednik Skupštine grada. To nije samo interes Novosađana i Novosađanki, to je i interes policije, odnosno čitave zajednice - istakao je Jovanović.

Novi Sad je u prethodne tri godine iz budžeta grada izdvojio više od 90 miliona dinara radi kupovine vozila, motora, skutera i opreme pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu. Grad je obezbedio je i opremio prostor na Bulevaru oslobođenja za novu šalter salu za izdavanje ličnih dokumenata, ustupivši zaposlene iz novosadske uprave kao ispomoć policiji, istovremeno pokrivajući troškove njihovih plata.

- Novi Sad je grad koji je najviše od svih gradova u Srbiji uložio u poboljšanje rada policije. Naša saradnja sa Policijskom upravom Novi Sad uvek je bila dobra i nema razloga da tako ne bude. Zajedno smo u poslu koji se tiče bezbednosti građana i građanki. Ipak, mišljenja sam da najznačajniji potez treba da dođe od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a on podrazumeva povećanje broja policajaca u Novom Sadu i mi takavu odluku tražimo i očekujemo već nekoliko godina. Zato najava ministra Dačića ohrabruje, ali i obavezuje da se ta odluka donese što pre - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, prilikom jučerašnjeg otkrivanja spomen-ploče policajcima koji su izgubili živote na dužnosti, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će problem nedostatka policajaca u Novom Sadu biti rešen regionalnim konkursima preko kojih bi Novi Sad uskoro dobio još 350 policajaca.

(BILSV, 12.11.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook