Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.

"O njihovom doprinosu u narodnooslobodilačkoj borbi mnogo je napisano i mnogo se zna, a borci su se borili na čitavom prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, pa čak i u Austriji. Borci i Prve i Druge vojvođanske brigade zaslužni su za oslobođanje mnogih mesta i doprinos koji su dali za slobodu nikad se ne sme zaboraviti " istakao je Jovanović. Predsednik Sekcije boraca Prve vojvođanske udarne brigade Svetomir Atanacković zahvalio se na prijemu, upoznavajući Jovanovića sa sadašnjim aktivnostima sekcija. On je podsetio na uspehe obe brigade u narodno-oslobodilačkim borbama.

"Najčasnije u biću čovekom je bila borba protiv fašizma. Na svojim plaćima izneli smo velike borbe i pobede, a bili smo i rasadnik kadrova. Nakon kapitulacije Nemačke, mi smo nastavili da se borimo još šest dana " poručio je Atanacković. Nakon razgovora, predsednik Skupštine grada uručio je članovima Sekcije boraca poklone, a nedašnji borci, od kojih je najstariji 94-godišnji Radomir Galović, upisali su se i u knjigu utisaka gradskog parlamenta.

(BILSV, 11. 04. 2011.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook