Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru kralja Petra I,

a kako bi u MUP-u stekli pravi utisak o svakodnevnim dugačkim redovima, Jovanović je odlučio da na adresu ministra u MUP svaki dan pošalje jednu fotografiju gužvi ispred šalter sala.

Predsednik gradskog parlamenta je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da će u okviru ove akcije prvo poslati foto-album sa 40 fotografija koje pokazuju gužve ispred šalter sala u prethodne tri godine, a da će od sutra slati po jednu aktuelnu fotografiju, slikanu prethodno veče ili taj dan ujutro.

I građani da šalju

Predsednik novosadskog parlamenta je kazao da se Novosađani i Novosađanke svakodnevno susreću sa ovim problemom, pozvavši građane i građanke da se takođe priključe ovoj akciji i da, ukoliko imaju fotografije redova ispred šalter sala, ih elektronskom poštom pošalju na [email protected]. Te fotografije, kako je objasnio Jovanović, takođe će biti izrađene i poslate MUP-u u Beograd.

- Kao grad smo imali mnogo razumevanja i strpljenja, ali i volje da pomažemo policiji. Ipak, problem velikih gužvi je i dalje prisutan, a u poslednje vreme se još i pogoršao i ne mogu građani i građanke da budu tretirani na ovakav način - rekao je Jovanović. On je podsetio da je grad u protekle tri godine uložio ogroman novac na kupovinu opreme Policijskoj upravi Novi Sad, precizirajući da je grad kupio vozila, motore, skutere i drugu opremu u vrednosti od skoro 30 miliona dinara. Prema Jovanovićevim rečima Novi Sad  je otvorio i predao policiji šalter salu za izdavanje ličnih dokumenata na Bulevaru oslobođenja kako bi se gužve smanjile, što je koštalo oko 25 miliona dinara, ali i ustupio radnike Gradske uprave 2009, 2010. i 2011. godine, čije su plate išle na teret grada i za šta je do sada izdvojeno oko 40 miliona dinara.

Nema rešenja bez MUP-a

- Nijedan grad u Srbiji nije toliko pomogao policiji koliko je to u protekle tri godine učinio Novi Sad. Naša saradnja sa Policijskom upravom Novi Sad je dobra, ali bez odluka i potpisa u MUP-u u Beogradu problem velikih gužvi ne može biti rešen - kazao je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta pozdravio je mogućnost da se zakazivanje za šalter sale obavlja putem elektronske pošte kao i najave da će moći preko telefona, putem SMS-a, ali je kazao da problem velikih gužvi mora biti u potpunosti rešen, a ne samo delimično. On je ujedno pozvao građane i građanke da ne odugovlače sa preuzimanjem ličnih dokumenata, na šta se požalila novosadska policija, već da preuzmu dokumenta u razumnom roku, kako se ne bi i zbog toga stvarale dodatne gužve. Jovanović se zahvalio i fotoreporterima pojedinih novosadskih listova, koji su ustupili fotografije za foto-album, koji će biti poslat ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

(BILSV, 05. 09. 2011.)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook