Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru kralja Petra I,

a kako bi u MUP-u stekli pravi utisak o svakodnevnim dugačkim redovima, Jovanović je odlučio da na adresu ministra u MUP svaki dan pošalje jednu fotografiju gužvi ispred šalter sala.

Predsednik gradskog parlamenta je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da će u okviru ove akcije prvo poslati foto-album sa 40 fotografija koje pokazuju gužve ispred šalter sala u prethodne tri godine, a da će od sutra slati po jednu aktuelnu fotografiju, slikanu prethodno veče ili taj dan ujutro.

I građani da šalju

Predsednik novosadskog parlamenta je kazao da se Novosađani i Novosađanke svakodnevno susreću sa ovim problemom, pozvavši građane i građanke da se takođe priključe ovoj akciji i da, ukoliko imaju fotografije redova ispred šalter sala, ih elektronskom poštom pošalju na [email protected]. Te fotografije, kako je objasnio Jovanović, takođe će biti izrađene i poslate MUP-u u Beograd.

- Kao grad smo imali mnogo razumevanja i strpljenja, ali i volje da pomažemo policiji. Ipak, problem velikih gužvi je i dalje prisutan, a u poslednje vreme se još i pogoršao i ne mogu građani i građanke da budu tretirani na ovakav način - rekao je Jovanović. On je podsetio da je grad u protekle tri godine uložio ogroman novac na kupovinu opreme Policijskoj upravi Novi Sad, precizirajući da je grad kupio vozila, motore, skutere i drugu opremu u vrednosti od skoro 30 miliona dinara. Prema Jovanovićevim rečima Novi Sad  je otvorio i predao policiji šalter salu za izdavanje ličnih dokumenata na Bulevaru oslobođenja kako bi se gužve smanjile, što je koštalo oko 25 miliona dinara, ali i ustupio radnike Gradske uprave 2009, 2010. i 2011. godine, čije su plate išle na teret grada i za šta je do sada izdvojeno oko 40 miliona dinara.

Nema rešenja bez MUP-a

- Nijedan grad u Srbiji nije toliko pomogao policiji koliko je to u protekle tri godine učinio Novi Sad. Naša saradnja sa Policijskom upravom Novi Sad je dobra, ali bez odluka i potpisa u MUP-u u Beogradu problem velikih gužvi ne može biti rešen - kazao je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta pozdravio je mogućnost da se zakazivanje za šalter sale obavlja putem elektronske pošte kao i najave da će moći preko telefona, putem SMS-a, ali je kazao da problem velikih gužvi mora biti u potpunosti rešen, a ne samo delimično. On je ujedno pozvao građane i građanke da ne odugovlače sa preuzimanjem ličnih dokumenata, na šta se požalila novosadska policija, već da preuzmu dokumenta u razumnom roku, kako se ne bi i zbog toga stvarale dodatne gužve. Jovanović se zahvalio i fotoreporterima pojedinih novosadskih listova, koji su ustupili fotografije za foto-album, koji će biti poslat ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

(BILSV, 05. 09. 2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook