Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.

"Položaj Roma je danas znatno bolji u odnosu na prethodan period, ali još uvek nisu ravnopravni tako da se i dalje mora raditi na uključenju Roma u društvene tokove i procese. Treba priznati da društvo pojedine romske probleme rešava tek kad mora, a država mora sveobuhvatno i sistemski rešavati njihove probleme " rekao je predsednik Skupštine. On je dodao da Novi Sad čini dosta kako bi poboljšao položaj Roma.

- Primer dobre prakse je upravo ovo naselje, gde je zahvaljujući Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji i Centru za socijalni rad, naselje urbano kultivisano. Danas ovde živi 78 porodica u 60 objekata, gde sva domaćinstva imaju struju. Imamo još primera dobre prakse, kao što je otvaranje prve romske biblioteke u Srbiji, u naselju Šangaj prošle godine " naveo je Jovanović. On je istakao da je jedan od ključnih problema romske polulacije obrazovanje.

"Mi ćemo, kao grad, nastaviti da podržavamo integraciju Roma u obrazovni sistem, a kroz programe edukacije poboljšaće se njihova integracija u radnu i životnu sredinu - kazao je Jovanović. U naselju Bangladeš živi 263 osobe, a sve porodice imaju vodu, kupatilo i struju. Centar za socijalni rad uložio je u priključke objekata na električnu mrežu oko dva miliona dinara.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook