Jovanović: Kazniti one koji su palili zastavu Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 12. 03. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Kazniti one koji su palili zastavu Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović osudio je danas paljenje zastave AP Vojvodine i zatražio od Policijske uprave u Novom Sadu i gradske Uprave za inspekcijske poslove da se vinovnci ovog incidenta hitno pronađu i kazne.

Aleksandar Jovanovic

– Nedopustivo je da se ruži izgled Grada i da se uništava zastava, koja je, na osnovu Ustava Republike Srbije i Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine utvrđena za jedan od simbola Vojvodine. Ovim činom, aktivisti eksremističkog pokreta SNP ''Naši'' izvršili su direktan atak na, Ustavom Srbije proklamovan, a Statutom i Pokrajinskom skupštinskom Odlukom o zastavi Autonomne pokrajine Vojvodine definisan, zaštitni znak Pokrajine i istovremeno narušili javni red i mir i bezbednost naših sugrađana – navodi se u pismu predsednika gradskog parlamenta novosadskoj policiji i gradskoj inspekciji.

Veličanje optuženog za najteža krivičn dela

Podsetimo, pripadnici pokreta SNP “NašiI” sinoć su, na mestu gde su u novembru prošle godine lider LSV Nenad Čanak i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović okrečili su mural Ratka Mladića, ispisali grafite podrške Mladiću i čestitali u rođendan, a zatim zapalili zastavu AP Vojvodine. Jovanović je danas upozorio da su oni na taj način veličali optuženog za najteža krivična dela pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
– Imajući u vidu sve navedeno, insistiram da se akteri ovog incidenta hitno pronađu, privedu pravdi i kazne u skladu sa pozitivno pravnim propisima –zaključio je Jovanović u pismima Policijskoj upravi u Novom Sadu i gradskoj Upravi za inspekcijske poslove.

Prekrečen grafit podrške haškom optuženiku

A Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad prekrečio je danas grafit mržnje koji se nalazio na zidu zgrade u dvorištu između Bulevara oslobođenja i Ulice Save Kovačevića. Ovim se GrO LSVO Novi Sad, sa prijateljima iz omladine Srpskog pokreta obnove, priključio akciji "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pre nekoliko meseci pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović. Potpredsednica novosadskog odbora Omladine LSV Andrea Jerinić kazala je da je akcija organizovana kako bi se pokazalo da parolama mržnje nije mesto u Novom Sadu.
– Grafiti koji su ovde ispisani u najmanju ruku ruže naš grad, ali ponajviše pozivaju na mržnju i nasilje. Želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da jednoumlju, netoleranciji i mržnji nema mesta u našem gradu, i da onima koji su se odlučili na ovakav vid "komunikacije" stanemo na put u samom startu – rekla je Jerinićeva. Ona je apelovala na građanke i građane da, ukoliko primete da neko škraba zid njihove kuće ili zgrade, to obavezno prijave policiji, i da se sami uključe u akciju prekečavanja grafita na svojim domovima.
– Ovakve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje drugačije ne možemo ni protumačiti – navela je Andrea Jerinić poručivši da omladinci imaju dovoljno boje, volje i snage da istraju i stanu tome na put. Današnjoj akciji Omladine prisustvovali su i članovi i funkcioneri LSV i SPO.

(BILSV, 12. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook