Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.

Nakon što su u četvrtak odbornica Vera Kopicl i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl napustili stranku G17 plus i osnovali udruženje "Novosadski blok" s ranije smenjenim zamenikom gradonačelnika i bivšim članom iste stranke Sašom Igićem, iz URS-a su istakli zahtev da se mandati odbornice i funkcionera vrate URS-u, koji čini gradsku vlast s koalicijama "Za evropski Novi Sad" i "Zajedno za Vojvodinu". Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović smatra da je odluka Ustavnog suda jasna i da mandat pripada odborniku. On je napomenuo i da nije zvanično obavešten o tome da G17 plus traži izmenu odborničkog mandata.

- Mandati pripadaju odborniku ili poslaniku, i tu je stvar jasna. Procedura je jasna, i mi sad možemo diskutovati o tome da li je to dobro ili ne, ali zakoni su takvi i moramo se toga pridržavati. Kadrovska komisija je, nakon što su nedavno DSS napustila dva odbornika, zaključila da nema mesta diskusiji o zahtevu da se ti mandati vrate stranci, tako da je sve jasno. Mi nećemo ići protiv odluke Ustavnog suda " zaključio je Jovanović. On je napomenuo i da će se u narednim danima unutar vladajuće koalicije razgovarati o tome da bi se izbeglo da se dešavaju ovakvi događaji. Po njemu, nema razloga da koalicija ne funkcioniše i da dođe do političke promene u Novom Sadu. Takođe, Jovanović je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave.

(BILSV, 26. 03. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook