Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.

Nakon što su u četvrtak odbornica Vera Kopicl i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl napustili stranku G17 plus i osnovali udruženje "Novosadski blok" s ranije smenjenim zamenikom gradonačelnika i bivšim članom iste stranke Sašom Igićem, iz URS-a su istakli zahtev da se mandati odbornice i funkcionera vrate URS-u, koji čini gradsku vlast s koalicijama "Za evropski Novi Sad" i "Zajedno za Vojvodinu". Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović smatra da je odluka Ustavnog suda jasna i da mandat pripada odborniku. On je napomenuo i da nije zvanično obavešten o tome da G17 plus traži izmenu odborničkog mandata.

- Mandati pripadaju odborniku ili poslaniku, i tu je stvar jasna. Procedura je jasna, i mi sad možemo diskutovati o tome da li je to dobro ili ne, ali zakoni su takvi i moramo se toga pridržavati. Kadrovska komisija je, nakon što su nedavno DSS napustila dva odbornika, zaključila da nema mesta diskusiji o zahtevu da se ti mandati vrate stranci, tako da je sve jasno. Mi nećemo ići protiv odluke Ustavnog suda " zaključio je Jovanović. On je napomenuo i da će se u narednim danima unutar vladajuće koalicije razgovarati o tome da bi se izbeglo da se dešavaju ovakvi događaji. Po njemu, nema razloga da koalicija ne funkcioniše i da dođe do političke promene u Novom Sadu. Takođe, Jovanović je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave.

(BILSV, 26. 03. 2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“. Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV Maksimoviću predali crveni karton za Dujina

Iako su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej tražili da dnevni red sednice bude dopunjen tačkom kojom bi Saša Dujin, direktor Turističke organizacije Novi Bečej, bio smenjen zbog poslednjeg u nizu skandala kojim je oštetio ugled opštine, vladajuća većina koju čine SNS-SRS-DS to nije prihvatila. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook