Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 11. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Omogućiti Novosađanima registraciju vozila

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović najoštrije je osudio napad na Novosađane i Novosađanke koji su čekali u redu radi registracije vozila, ispred zgrade Policijske uprave u Novom Sadu na Bulevaru kralja Petra I, i zatražio od novosadske policije da učini sve kako bi se našlo rešenje da građani i građanke Novog Sada mogu bez problema da izvade potrebna dokumenta.

Aleksandar Jovanovic

– Smatrajući apsolutno nedopustivim ovakve i slične incidente, kao i gužve koje se već nekoliko meseci unazad stvaraju zbog procedure oko predaje zahteva za registraciju vozila, podsećam Vas da je Policija, u skladu sa članom 1. stav 2. Zakona o policiji i članom 9. Zakona o državnoj upravi odgovorna za ostvarivanje bezbednosti, odnosno da je, kao organ državne uprave, dužna da strankama omogući brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa –  naveo je Jovanović. Podsetimo, incident se dogodio u utorak, 10. januara ujutro, ispred zgrade novosadske Policijske uprave, kada je grupa mladića koja je preprodavala brojeve za registraciju vozila, fizički napala Novosađanke i Novosađane, zato što iste nisu želeli da kupe od njih.

– Ovim putem apelujem na Vas da preduzmete sve potrebne dužnosti i mere u skladu sa pomenutim zakonima, kako bi se u budućnosti sprečilo narušavanje javnog reda i mira i bezbednosti naših sugrađanki i sugrađana i kako bi se obezbedilo potrebno ljudstvo i prostor, radi trajnog rešavanja problema sa gužvama zbog dobijanja potrebnih dokumenata za vozila – istakao je Jovanović.
Grad Novi Sad je tokom prethodne tri i po godine učinio veoma mnogo kako bi se rad novosadske policije poboljšao, a pored kupovine opreme i vozila, ustupljen je i prostor za novu policijsku ispostavu na Novom naselju i Satelitu, gde je predviđena i šalter sala za dokumenta, koja izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, preko Policijske uprave u Novom Sadu.

(BILSV, 11. 01. 2012.)Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Ministre, recite istinu o Turskom toku!

Budući da se izgradnja kraka gasovoda „Turski tok“ od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom već zahuktala i da u Luku Novi Sad stižu cevi, dok se na nekim lokacijama u zemlji one već i postavljaju, krajnje je vreme da ministar energetike Aleksandar Antić obavesti javnost o tome šta se tačno radi, kako se radi i pod kojim uslovima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook