Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 07. 2018. | Komentara: 0

Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

Novi Sad, 02. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje šta se čeka sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije.

LSV
 
Potpuno je jasno da nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića Mirjana Marković izbegava pravdu u Srbiji voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji u koju se sakrila pre petnaest godina.
 
Pozivamo vlast da javnosti saopšti dokle će se čekati i kada će tačno, konačno, zatražiti njeno izručenje.
 
Takođe, očekujemo i da vlast u kontaktima sa Ruskom Federacijom zatraži objašnjenje o tome kako je bilo moguće da zemlja sa kojom imamo prijateljske i partnerske odnose pruža utočište i 2008. godine da azil osobi za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.
 
Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih deset godina, ali to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini. 
 
Pored toga što joj se u Srbiji godinama sudi i što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog podstrekivanja na nezakonitu dodelu stanova, daleko je važnije to što bi njeno izručenje puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika.
 
Takođe, sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.
 
Zato je njeno izbegavanje pravde u ovoj zemlji, uz intervjue u domaćim medijima i objavljivanje memoara, nova uvreda za sve žrtve vladavine nje i njenog muža.
 
I zato zaštita koju joj pruža Ruka Federacija, uprkos Interpolovoj poternici, predstavlja ponižavanje naše zemlje i institucija. 
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook