Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.

Ligašice i ligaši su počeli sa prikupljanjem potpisa za produženje Zakona o lustraciji i naišli su na veoma dobar prijem među građanima.

Aktivisti LSV širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna. Postavljeni su i bilbordi na kojima se sloganima Zato što su iseljavali, Zato što su pljačkali, Zato što su tukli, Zato što su ubijali i Zato što su hapsili, najbolje objašnjava zašto je lustracija neophodna.   

Zajednička poruka funkcionerki i funkcionera LSV na konferencijama za novinare koje su održane u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Subotici, Kikindi, Bačkoj Topoli i Vršcu jeste da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Kampanja se narednih dana nastavlja uličnim akcijama a biće organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri LSV i eminentni stučnjaci.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook