Kandidatura za EU je vrhunski interes

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.

Aleksandra Jerkov

- Svakako da bi pozitivna odluka Saveta EU bila mnogo povoljniji ishod za građane i građanke Srbije, koji bi u tom slučaju vrlo brzo osetili dobre posledice evropskih integracija i čiji bi se kvalitet života mogao poboljšati. Opet, sve u zavisnosti od toga kako Srbija bude koristila sve mogućnosti koje joj pružaju evropske integracije

– navela je Jerkova. Ona je rekla i da su građani Vojvodine već imali prilike da iskuse šta znači dobro korišćenje evropskih fondova.  

- Posebno oni koji žive u pograničnim mestima u Vojvodini, s obzirom na to da je Vojvodina u prethodnim godinama koristila preko 90% svih sredstava koje su dolazile iz EU, a koji se odnose na prekograničnu saradnju – navela je ona. Kako je rekla, što Srbija bude bliže EU tih će sredstava i za opštine i za same građane biti više.

- Zbog toga je veoma važno da Srbija ne uradi ništa čime bi kompromitovala svoju evropsku budućnost i da učini sve što je u njenoj moći da dobije status kandidata i da  time pokaže da to jeste vrhunski nacionalni interes o kojem se toliko govori ovih dana – zaključila je Jerkova.

(BILSV, 07.12.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook