Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.

Ona je ponovila da će LSV glasati protiv tog zakona, ako ikad dođe na dnevni red Skupštine.

"Izričito smo protiv toga da Karađorđevići, bez ikakve naknade i obaveza, žive u dvorskom kompleksu! U predlogu zakona navodi se da oni samo imaju obavezu da se kao dobri domaćini ophode prema dvoru. A šta to znači dobri domaćini? To je relativna stvar " naglašava Jerkov. Ona dodaje da se u zakonu predviđaju brojne obaveze države, ali nijedna Karađorđevića. Na primedbu da je kraljevska porodica gradila dvor, ona kaže da nije sagrađen njihovim parama, već narodnim.

"Po toj logici, Titovim unucima trebalo bi da poklonimo Sava centar, pošto ga je Tito gradio " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook