Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 26. 07. 2017. | Komentara: 0

Kikindska zemlja pripada Kikinđanima

Kikinda, 26. jul 2017 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde zatražila je na današnjoj sednici  da se povuče sa dnevnog reda predlog o davanju u zakup zemlje nemačkoj kompaniji „Tenis“.

LSV

Dan uoči sednice kikindskog parlamenta, odbornici su dobili materijal u kojem se nalazi i predlog o davanju u zakup 2.544 hektara državne zemlje stranoj kompaniji.

Za LSV nije prihvatljiva zamisao da ova strana kompanija dobije tu zemlju, jer bi od nje moglo da živi  50 domaćih mladih gazdinstava.

- Tražili smo da se ta tačka skine sa današnjeg dnevnog reda, jer je uvrštena iz razloga hitnosti. Ne postoji nijedan razlog  koji bi opravdao hitnost i odlučivanje o nečemu što nije dovoljno pripremljeno, osim onog koji će dovesti do brzopletog i nepromišljenog usvajanja ove odluke od strane vladajuće većine – istakao je Miloš Šibul, odbornik  LSV u Skupštini grada Kikinda.

On je dodao da sa odlukom o davanju u zakup državnog zemljišta nema potrebe da se žuri, međutim, vladajućoj većini je to prioritet. Kako kaže, kikindska zemlja pripada kikindskim paorima i pogrešno je raditi protiv njihovih interesa.

LSV  ponovo apeluje na državne organe da spreče ovakvu vrstu poklona stranim investitorima i da počnu da vode računa o interesima građana Vojvodine i Srbije.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Izjave | Nedelja, 20. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Blic da je svako ko postavlja pitanje o dijalogu opozicije sa vlastima dužan da kaže koja je alternativa razgovoru.
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Pismo podrške Levici Katalonije povodom terorističkog napada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo podrške Levici Katalonije nakon jučerašnjih terorističkih napada u Španiji.
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za desne ekstremiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita nacističke, nacionalističke i uvredljive sadržine u novosadskom naselju Liman II.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook