Ko je odgovoran što Zrenjanin nema pijaću vodu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 11. 2017. | Komentara: 0

Ko je odgovoran što Zrenjanin nema pijaću vodu?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zatražio je od predstavnika zrenjaninske vlasti i rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ da konačno odgovore na pitanje kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu i koliko će ona koštati. 

LSV

- Poslednja vest iz sage o zrenjaninskoj vodi glasi da je obustavljena isporuka vode preko postrojenja. Razlog je, kako se navodi, to što nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Pitanje je koliko je još i kakvih problema u vezi sa vodosnabdevanjem za koje javnost ni ne zna – istakao je predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.

On je dodao da su rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani nekoliko puta već dugi niz godina. Ugovorom definisan rok istekao je 12. oktobra 2015. godine, nakon toga, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine, a najavljeno je da posle toga sledi probni rad postrojenja od najduže mesec dana. Nakon kratkog vremena rada postrojenja i samo nekoliko dana posle predstavljanja građanima postrojenja, obustavljeno je vodosnabdevanje grada putem prečistača, podsetio je Čapo. 

- U međuvremenu, rukovodstvo JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnici gradske vlasti prave loš reality program, najpre sa otvaranjem video prenosa izgradnje postrojenja, a zatim pokušajem medijske akcije obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju građana Zrenjanina pijaćom vodom. Pravljenje atmosfere slične reality programima neće dati odgovor na pitanja kada će Zrenjanin dobiti zdravu pijaću vodu i koliko će ona koštati naše sugrađane. Činjenica ostaje nepromenjena - Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu – naglasio je Dejan Čapo.

On je zatražio odgovornost za ovakvu neozbiljnost prema građanima. Iako je Zrenjanin od 2012. godine imao tri gradonačelnika i tri direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, mora se utvrditi ko je odgovoran za ovakvo bahato ponašanje prema građanima Zrenjanina, dodao je. 

- Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se građanima saopšti u čemu je problem sa obezbeđivanjem pijaće vode, kao i koliko će ona koštati. Ne odustajemo od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada na kojoj bi se našla informacija o problemima vezanim za snabdevanje građana Zrenjanina pijaćom vodom, jer je to problem od životnog značaja za sve Zrenjanince – zaključio je Čapo.


(BILSV, 14.11.2017)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook