Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 11. 09. 2012. | Komentara: 0

Ko to Novi Sad gura u divljaštvo i bezakonje?

NOVI SAD , 11. septembar – Pucnjava pored školskog dvorišta i to u trenutku kada deca imaju fizičko na dvorištu je vrhunac bezakonja koje Novi Sad više ne može trpeti.
Koji roditelj danas može mirno, bez strepnje, pustiti dete u školu?

LSVZato hitno, u narednih par dana, MUP mora konačno da počne da radi na rešenju problema bezbednosti u Novom Sadu.

Gradska i pokrajinska vlast nemaju ingerencija da reše taj problem, a nadležno republičko ministarstvo se time očigledno ne bavi. Godine prolaze, a Novi Sad još nije dobio ni načelnika policije, a kamoli više policajaca na ulicama.
 
Da li je možda po sredi pokušaj da se Novi Sad kao grad destabilizuje? Ko to gura Novi Sad u divljaštvo? Dokle više Novosađani treba da strepe od kriminalaca, „navijača“ i raznoraznih huligana i ekstremista?
 
Sa druge strane, Liga socijaldemokrata pozdravlja privođenje Nemanje P. koji je ispisivao grafite u vezi sa aktuelnim događajima u Skupštini Novog Sada i mržnje protiv Nenada Čanka, sa potpisom „SNP Naši“.
 
Nejasno je, međutim, zašto u saopštenju Policijske uprave nije navedeno i njegovo prezime budući da je reč o punoletnoj osobi zatečenoj u izvršenju krivičnog dela.
 
Očekujemo da će pored Nemanje P. uskoro biti privedeni i svi ostali pripadnici tog pokreta koji su prethodnih dana organizovano ispisivali grafite po gradu, a čime su se tokom vikenda pohvalili i u svom saopštenju.
 
Ujedno, tom akcijom, „SNP Naši“ i njihovi politički mentori su pokazali koliko su osnovane njihove tvrdnje da Liga izmišlja pretnje i sama piše grafite protiv sebe.
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook