Kolar: LSV protiv dodele Novembarske povelje Irineju Buloviću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 10. 2020. | Komentara: 0

Kolar: LSV protiv dodele Novembarske povelje Irineju Buloviću

NOVI SAD – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je danas da odbornici LSV nisu učestvovali na današnjoj sednici gradskog parlamenta jer se protive dodeli Novembarske povelje Irineju Buloviću. 

LSV

- Analiziranjem propozicija za dodelu ove nagrade jasno je da izmeštanje Zmajevih igara zbog dečje graje ispod prozora nije doprinos stvaralaštvu, da nalaganje ženama da rađaju nije doprinos ravnopravnosti, da pretnja mrtvačkim zvonima organizatorima manifestacija Kobasicijade ili Pihtijade nije doprinos privrednom razvoju, niti razvoju zajedništva, da podrška masovnim okupljanjima prilikom verskih obreda, a u vreme pandemije i vanrednog stanja nije doprinos zdravstvenoj zaštiti ni spasavanju ljudskih života, da Bulovićev odnos prema seksualnom opredeljenju pojedinca, kao i, uostalom, svi njegovi postupci nisu doprinos negovanju demokratskih tradicija, niti razvoju grada Novog Sada. Naprotiv. A to su propozicije – istakao je Kolar.

Prema njegovim rečima, zbog ovih i zbog mnogih drugih razloga dodela ove nagrade za LSV nije prihvatljiva.

Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Novog Sada dodeljena su najviša gradska priznanja – Oktobarska nagrada i Novembarska povelja. Oktobarsku nagradu dobili su direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović, volonteri i volonterke Novog Sada i Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, dok su Novembarsku povelju za 2020. godinu dobili vladika bački dr Irinej Bulović, Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Gradska biblioteka. 

(SzILSV, 19.10.2020)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook