Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine se, od kada postoji, zalaže za doslednost u primeni principa ravnopravnosti, solidarnosti i pravednosti u društvu, kao i za poštovanje prava na različitost i nepovredivost osnovnih ljudskih prava u gradu u kome živimo. Zbog takvih principa, koje zagovaramo, najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje, usmereno ka bilo kome ili bilo čemu, a koje simbolizuje zaostatke vremena protiv kog smo se borili, i koje smo ostavili za nama " navodi se u saopštenju. Takođe se navodi i da su građanke i građani Zrenjanina okrenuti ka onome što je ispred, i pojedinačni incidenti, kao posledica neznanja ili manjka svesti, ih neće razuveriti da za njih, i generacije koje dolaze, u ovom gradu ima budućnosti!

(BILSV, 15.04.2011.) 




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook