Konstitutivna sednica zrenjaninskog parlamenta u junu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Konstitutivna sednica zrenjaninskog parlamenta u junu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton potvrdio je za “Dnevnik” da će danas sazvati konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će biti verifikovani mandati novih odbornika.

Aleksandar Marton

– Pošto je Gradska izborna komisija 11. maja utvrdila konačne rezultate izbora u Zrenjaninu, meni kao predsedniku Skupštine teku rokovi za sazivanje sednice i subota je petnaesti dan od saopštavanja rezultata. Ali, kako je to neradan dan, danas ću sazvati zasedanje, sa kompletnim dnevnim redom za konstitutivnu sednicu - za verifikovanje mandata, izbor predsednika Skupštine i sekretara i izbor gradonačelnika i Gradskog veća. Očekujem da se na toj sednici i izglasaju sva kadrovska rešenja – izjavio je Marton. S obzirom na to da u ovom trenutku još ne postoji potpisan koalicioni dogovor između stranaka koje će činiti buduću lokalnu vlast u Zrenjaninu, Marton nije mogao da precizira kog datuma će biti održana konstitutivna sednica. Najavio je da će taj datum biti određen u toku današnjeg dana.

– Međupartijske konsultacije su u toku i očekujem da posle sastanaka bude poznat tačan datum održavanja sednice. On će svakako biti u junu, okvirno u drugoj polovini meseca. Očekujem da će međupartijski dogovori, pre svega na relaciji između Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, dovesti do toga da imamo stabilnu skupštinsku većinu – kazao je Marton, napominjući da se nada da će u narednih sedam do deset dana biti rešena situacija u vezi sa skupštinskom većinom i kadrovskim rešenjima.

(BILSV, 25.05.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook