Kosovo više nije u sastavu Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 03. 2017. | Komentara: 0

Kosovo više nije u sastavu Srbije

Novi Sad, 05. mart 2017 - Nasuprot predsedničkim kandidatima i političarima koji ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama. A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. 

LSV

Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću. Od politike predsedničkih kandidata, od njihovog sistema vrednosti, integriteta i, zašto ne reći, lične hrabrosti, zavisi i njihov odnos prema Kosovu. 

Možemo se i dalje oportunistički zaklanjati iza floskula o južnoj srpskoj pokrajini, ali ozbilnost i odgovornost pozicije za koju se kandidujemo zahteva od nas da prestanemo sa svakim daljim samozavaravanjem. 

Za razliku od nekih kandidata, ja ne želim da učestvujem u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica, ma koliko da su one neprijatne.  

Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i zahtevaju od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo doneti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda, izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim.

Kandidat 
za predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak

https://www.youtube.com/watch?v=mLodPnBR2Uo




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook