Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš.

Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije. U ime republičkog paralamenta u izradi ovih akata učestvovaće poslanici Zoran Kasalović iz Socijalističke partije Srbije i Bojan Kostreš iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Vladu Vojvodine predstavljaće pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić i direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Marko Radosavljević. Predstavnici Vlade Srbije u Radnoj grupi su državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić, savetnik premijera Milorad Bjelopetrović, direktor Republičke direkcije za imovinu Bratislav-Buca Pejković i pomoćnik direktora za zakonodavstvo u Vladi Srbije Dragiša Milić.

Bojan Kostreš rekao je za naš list da je prvi sastanak "tima za Vojvodinu" zakazan za naredni četvrtak i izrazio očekivanje da će ukratkom roku biti sačinjeni nacrti zakona kojima će se definisati izvori finansiranja i imovina AP Vojvodine.

"U skladu s dogovorom koji su nedavno postigli premijer Mirko Cvetković i predsednik Lige Nenad Čanak, očekujem da komisija dobije mandat da u roku od 45 do 90 dana pripremi nacrte ovih akata, nakon čega bi ih ubrzo usvojila i Vlada i uputila republičkom parlamentu " rekao je Kostreš za Dnevnik.

(BILSV, 16.04.2011.)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook