Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.

Kako se navodi, članovi Radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini postigli su saglasnost oko najvećeg broja uglavnom tehničkih pitanja. Prema rečima Bojana Kostreša, koji je i zamenik predsednika LSV, sva pitanja oko vraćanja imovine lokalnim samoupravama su usaglašena, jer će gradovima i opštinama biti vraćena svojina koju su imali pre 1995. godine.

- Što se tiče pitanja javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine, imamo nekoliko ideja o tome kako se može razrešiti to pitanje. U svakom slučaju Autonomnoj Pokrajini Vojvodini će u najmanju ruku biti vraćena imovina kojom je ona raspolagala do 1995. godine. Postoje određeni predlozi da se Vojvodini vrati i veći obim imovine. Znači ona imovina kojom je ona raspolagala pre 1992. odnosno pre Ustava iz 1990. godine. I to su teme oko kojima mi trenutno razgovaramo " kaže Kostreš. Đelić je tom prilikom ocenio da podela javne svojine neće biti komplikacija za građane i investitore već podsticaj.

(BILSV, 28.05.2011.)
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2019. | Komentara: 0

Zaboravite tim za spas sela, rešenje je u prestanku centralizacije i beogradizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa neozbiljnim pristupom rešavanju problema seoskih sredina. Pre tri meseca je formiran Nacionalni tim za preporod sela. Dirigentska palica ovog tima predata je ministru zaduženom za regionalni razvoj Milanu Krkobabiću. LSV je i ranije isticala da u radu ministra Krkobabića nema ni regiona ni razvoja, a jasno je da nema ni sela. 
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2019. | Komentara: 0

Nekada nerazvijene zemlje šalju rakete na mesec, a mi se bavimo identitetskim pismom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo kulture i informisanja da se posveti osnaživanju jezičke kulture i potiskivanju jezika mržnje i anticivilizacijskog narativa, koji je veoma prisutan u našim medijima, ali i celokupnom društvu.
Saopštenja | Četvrtak, 12. 09. 2019. | Komentara: 0

Bugari i Mađari još ne znaju hoće li graditi Turski tok, a mi već gradimo vezni gasovod

U Srbiji je u punom zamahu izgradnja gasovoda koji treba da bude ogranak gasovoda Turski tok. On bi od Rusije, preko Crnog mora, Turske i Bugarske snabdevao našu zemlju, a potom i Mađarsku i Austriju prirodnim gasom. U tu svrhu je počela izgradnja gasovoda dužine oko 400 km od Bugarske granice pa do Gospođinaca.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook