Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.

Kako se navodi, članovi Radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini postigli su saglasnost oko najvećeg broja uglavnom tehničkih pitanja. Prema rečima Bojana Kostreša, koji je i zamenik predsednika LSV, sva pitanja oko vraćanja imovine lokalnim samoupravama su usaglašena, jer će gradovima i opštinama biti vraćena svojina koju su imali pre 1995. godine.

- Što se tiče pitanja javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine, imamo nekoliko ideja o tome kako se može razrešiti to pitanje. U svakom slučaju Autonomnoj Pokrajini Vojvodini će u najmanju ruku biti vraćena imovina kojom je ona raspolagala do 1995. godine. Postoje određeni predlozi da se Vojvodini vrati i veći obim imovine. Znači ona imovina kojom je ona raspolagala pre 1992. odnosno pre Ustava iz 1990. godine. I to su teme oko kojima mi trenutno razgovaramo " kaže Kostreš. Đelić je tom prilikom ocenio da podela javne svojine neće biti komplikacija za građane i investitore već podsticaj.

(BILSV, 28.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook