Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.

Kako se navodi, članovi Radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini postigli su saglasnost oko najvećeg broja uglavnom tehničkih pitanja. Prema rečima Bojana Kostreša, koji je i zamenik predsednika LSV, sva pitanja oko vraćanja imovine lokalnim samoupravama su usaglašena, jer će gradovima i opštinama biti vraćena svojina koju su imali pre 1995. godine.

- Što se tiče pitanja javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine, imamo nekoliko ideja o tome kako se može razrešiti to pitanje. U svakom slučaju Autonomnoj Pokrajini Vojvodini će u najmanju ruku biti vraćena imovina kojom je ona raspolagala do 1995. godine. Postoje određeni predlozi da se Vojvodini vrati i veći obim imovine. Znači ona imovina kojom je ona raspolagala pre 1992. odnosno pre Ustava iz 1990. godine. I to su teme oko kojima mi trenutno razgovaramo " kaže Kostreš. Đelić je tom prilikom ocenio da podela javne svojine neće biti komplikacija za građane i investitore već podsticaj.

(BILSV, 28.05.2011.)




Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook