Kostreš u MUP-u razgovara o protestu paora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Kostreš u MUP-u razgovara o protestu paora

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš danas će u Beogradu u 13.30 razgovarati sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o protestima poljoprivrednika.

LSV

- Mi ne želimo incidente i sukobe ali nismo spremni ni da odustanemo od protesta, jer je predloženi zakon o poljoprivrednom zemljištu veoma loš po vojvođanske paore - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

On je dodao da će LSV zatražiti od MUP-a da poljoprivrednicima bude dozvoljeno da u četvrtak uđu u Beograd na traktorima i da na taj način izraze protest. Kostreš je pozvao na smirivanje strasti, kada su u pitanju današnji protest poljoprivrednika, koji su iz nekoliko vojvođanskih mesta krenuli prema Beogradu, ali ih je policija blokirala.

- Poljoprivrednici imaju pravo na protest protiv veoma lošeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ali taj protest mora da se odvija u skladu sa dobrim vojvođanskim običajima. Ovo nije stranačko pitanje, već pitanje opstanka malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini - kazao je on i pozvao poljoprivrednike koji su danas krenuli u protestnu vožnju da se priključe LSV i da zajedno s Ligom u četvrtak predaju zahteve, bez obzira na međusobne razlike.

(BILSV, 24.11.2015)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook