Kostreš: Čepurin u Srbiji gost, a ne gubernator

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 11. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Čepurin u Srbiji gost, a ne gubernator

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da bi ruski ambasador Aleksandar Čepurin morao da razume da je on u Srbiji gost, a ne gubernator, kao i da Srbija nije Rusija, niti će to biti.

LSV

- Gospodin ambasador bi morao da razume da je on u Srbiji gost, a ne gubernator, a da naša država teži EU integracijama te da je u svakom civilizovanom društvu opozicija sastavni deo političkog života. Možda je u Rusiji hapšenje i šikaniranje opozicije normalna procedura u političkom životu, ali ovo nije Rusija, a neće ni biti – kazao je Kostreš komentarišući izjavu Čepurina da je deo srpske opozicije otišao kod Hojta Jia da se žali na svoju vladu, ali da su umesto toga naišli na antisrpski stav i nisu se protivili.

Kostreš je rekao i da Srbija ne bi smela da dozvoli da se loši ukrajinsko-ruski odnosi reflektuju na naše stavove i odnose prema Ukrajini.

(BILSV, 07.11.2017)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook