Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 11. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

NOVI SAD – Republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Bojan Kostreš istakao je danas za Dnevnik da slučaj “Kragujevac” potvrđuje da postoji potreba za decentralizacijom policije , kao i za formiranjem vojvođanske policije.

Bojan Kostreš

– Do 90-ih godina lokalne vlasti su postavljale predsednike opštinskih sudova i načelnike policije – podsetio je Kostreš. On je kazao da protivljenje premijera Ivice Dačića ideji decentralizacije policije predstavlja “bahato politikantstvo čoveka koji se ne bavi svojim poslom”.

– Mi sigurno ne bi smo imali problem sa funkcionisanjem policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, gde godinama nisu imenovani načelnici policijskih uprava, a možda ni ovakve ispade kakvi se dešavaju u Kragujevcu koji ukazuju na ozbiljne problem u funkcionisanju javne bezbednosti, da imamo decentralizovanu policiju – ocenio je Kostreš. On kaže da mu nije poznato u čemu je suština problema između lokalne samouprave i policijske uprave u Kragujevcu, ali da je veoma opasno po državu što taj nesporazum “izaziva spiralu sukoba i protivzakonitih aktivnosti”.

– Formiranje stranačke policije je nedopustivo, jer gde je onda granica između stranačke policije i paravojne formacije? S druge strane, nedzvoljeno je i da se pojedini policijski službenici ponašaju kao šerifi na Divljem zapadu. I zbog toga država mora blagovremeno da reaguje. Pitam se šta bi se desilo da je LSV organizovala straže ispred sedišta stranke u Pančevu, koji je 12 puta skrnavljeno. Pa mi bi smo sigurno bili optuženi za separatizam. Šumadince, pak, niko ne sme da optuži za tako nešto, a posebno kad su deo vladajuće koalicije, iako čine nešto što nije dozvoljeno. E to što se tako nešto dopušta, ukazuje i na nedržavničko ponašanje premijera i ministra policije – ocenio je Kostreš.

On je dodao da tolerisanje takvih pojava šalje poruku građanima da svimogu da uzmu zakon u svoje ruke, što vodi u anarhiju i bezakonje.

– Ako premijer ne može to da rešava, onda bi bilo bolje da sektor unutrašnjih poslova prepusti nekom drugom – smatra Kostreš.

(BILSV, 04. 11. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook