Kostreš: I iz opozicije u interesu Zrenjaninaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: I iz opozicije u interesu Zrenjaninaca

ZRENJANIN – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Bojan Kostreš, izvinio se danas građankama i građanima Zrenjanina, u ime svih ligašica i ligaša, zbog toga što njihova izborna volja na prethodnim izborima nije ispoštovana.

Bojan Kostreš

Kako je naveo na konferenciji za novinare, odbornica Lige promenila je stranački dres i na taj način ugrozila izbornu volju Zrenjaninki i Zrenjaninaca, što Kostreš smatra svojom odgovornošću.

Promena sistema odlučivanja

– Moja odgovornost, kao prvog čoveka na listi, je najveća i zato sam osetio potrebu da javno prenesem izvinjenje u ime svih ligašica i ligaša – rekao je Kostreš. On je napomenuo i da će Liga u Zrenjaninu morati da doživi određene transformacije i reforme, te da sistem odlučivanja koji je do sada funkcionisao i koji je doveo do ovakve greške više neće biti na snazi.
– Imamo obavezu da nastavimo da se borimo kao opozicija za interese svih građanki i građana Zrenjanina i koristićemo sva dozvoljena pravna i politička sredstva kako bismo vratili ovaj mandat, koji pripada Ligi. Građanke i građani sigurno nisu glasali za nas da bi nakon toga ligašica dala podršku naprednjačkoj vlasti u ovom gradu – ocenio je zamenik predsednika LSV.

Radićemo u interesu grada

Kostreš je rekao da će LSV u Zrenjaninu iz opozicije ukazivati na sve stvari koje gradska vlast ne bude radila kako treba, ističući istovremeno da je u budžetu ostalo oko tri miliona evra projekata koji treba da se urade, među kojima su rekonstrukcija centra sela u Tomaševcu, izgradnja sale za fiskulturu u Ečki, kao i rekonstrukcija magistralnog toplovoda i rekonstrukcija magistrale.
– Radovi treba da počnu ovih dana i to je Liga ostavila novoj gradskoj vlasti. Nadam se da će ljudi koji trenutno upravljaju gradom, kada Liga bude ponovo preuzimala vlast, ostaviti bar toliko, jer je to način na koji moramo funkcionisati. Bez obzira na političke razlike i jedni i drugi radimo u interesu grada, domaćinski, i očekujem da i druge stranke rade onako kako je to radila Liga – istakao je Bojan Kostreš. Kako je rekao, Liga će se i dalje truditi da pomogne gradu, jer je zadatak opozicije da bude dobar korektivni faktor vladajućoj koaliciji.

Bez ponavljanja devedesetih

– Nadam se da nam se u naredne četiri godine neće ponoviti period od 1996. do 2000. kada je u Zrenjaninu, na žalost,  postojala tradicija kupovanja i nasilnog menjanja većine i da nećemo biti u prilici da nam se takve stvari, koje naknadno destabilizuju grad, neće ponavljati – zaključio je Kostreš, ponavljajući da Liga u Zrenjaninu neće odustati od svog mandata, jer on, kako je rekao, pripada Ligi i idejama za koje se ona zalaže.
– U narednim mesecima preduzećemo sve moguće i dozvoljene mere, koje će, nadam se, rezultirati vraćanjem tog mandata – najavio je Kostreš. Novinarima je na konferenciji podeljen spisak projekata koje je Liga u Zrenjaninu realizovala.

(BILSV, 18. 07. 2012.)






Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook