Kostreš: Izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 24. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi vlasti

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti. Kostreš je kazao da je „bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci“.

LSV

- Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića - mora da izadje na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića - naveo je Kostreš.

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, „Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu“.

- A to je tek prvi korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo - rekao je Kostreš.

(SzILSV, 24.02.2020)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook